Ajunge cu impostura și cu minciuna! Prefectul de Argeş invadează spaţiul public cu minciuni şi ştiri false!

Prefectul de Argeş

Lucrurile merg prea departe! De ceva timp, ne confruntăm cu o situație inadmisibilă! În goana pentru câteva teoretice procente, spațiul public a fost invadat de o mulțime de știri false emise de prefectul de Argeș!

Este, cred, limpede pentru toată lumea că Radu Perianu folosește Instituția Prefectului drept armă politică. Personajul, fost consilier personal al premierului Cîțu, cel care a îngropat România în timp ce închidea firmele și îi ținea pe români sechestrați în case pe nedrept, numit ulterior prefect al acestui județ, căci nimic nu îl recomandă în afară de relația de slugărnicie totală sub fusta Alinei Gorghiu-Dej, a pornit o adevărată prigoană politică asupra unor instituții cu o activitate extrem de complexă și de sensibilă.

I-am mai transmis public că nu are idee cum trebuie să conducă Instituția Prefectului, acum îi transmit public că abuzează de calitatea în care a fost numit!

De ce? Pentru că asistăm la o luptă surdă pentru procente electorale din partea unui prefect care pseudo-guvernează instituțiile publice, care profită de funcția nemeritată în care e pus vremelnic și încearcă să obțină capital electoral, pe de-o parte asmuțind instituții ale statului împotriva altor instituții care ar trebui să asigure funcționalitatea sistemului și, pe de altă parte, încercând să ascundă incapacitatea intelectuală de a conduce o instituție de această anvergură.

Încă de la controalele de la centrele de bătrâni, toate informațiile obținute au fost aruncate manipulatoriu în spațiul public, permițând confuzia că neregulile găsite au vizat centrele de stat, lucru total fals. Iar acolo unde au fost găsite nereguli la zilele de stat, deși minore, au fost prezentate drept unele grosolane.

În plus, din imaginea de ansamblu, s-a omis intenționat faptul că toate marile centre sociale vor dispărea, pentru că, până la finalul anului, vor fi finalizate o mulțime de Complexuri de Locuințe Protejate și Centre de Zi unde beneficiarii vor fi mutați. Și nici nu s-a menționat că toți primeau servicii de calitate atât medicale, cât și de îngrijire!

Cam așa și cu marile anchete de la Spitalul Județean de Urgență Pitești!

Sigur că da, timpii de așteptare sunt mari, dar nu mai sunt atât de mari! De ce? Au fost explicații date atât de reprezentanții spitalului, cât și de cadrele medicale, precum Alina Martau, medic primar medicină de urgență în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești: Ca la orice UPU, există o grilă la triaj pentru starea pacienților, cu prioritizări în funcție de gravitatea fiecărui caz.

La urgență lucrează 2 sau 3 medici pe tură față de 5, 6, câți ar trebui. La urgență sunt peste 60.000 de pacienți pe an și peste 150 de cazuri pe zi! De ce? Pentru că Spitalul Județean de Urgență Pitești, după ora prânzului, este singura unitate spitalicească care primește urgențele din tot județul Argeș!

Și, peste toate, mai adăugăm și pacienții care se prezintă la UPU cu situații medicale care ar putea fi rezolvate de medicii de familie. Așadar nu sunt cazuri de urgență! Mai nou, aflăm, tot după un așa-zis control, că mai e puțin și se dărâmă secția de Obstretică-Ginecologie. Condițiile de acolo sunt bune, nu pică niciun tavan, iar Marcel Buzatu, șeful Secției de Obstetrică Ginecologie din cadrul SJU Pitești, a dat toate explicațiile necesare. Mai mult, mica deficiență a fost remediată și asta nu pentru că a venit controlul ordonat de cel ce încă mai ocupă funcția de prefect!

O dovadă în plus a preocupării pentru sănătatea argeșenilor este și aceea că, la nivelul SJUP, cu finanțare de la Consiliul Județean Argeș, se derulează și sunt în faze finale nu mai puțin de 5 investiții în infrastructură și aparatura medicală, pe toate axele de finanțare posibile, inclusiv extinderea secției UPU și va urma și consolidarea și modernizarea vechii clădiri a întregului spital!

O repet cu subiect și predicat: Radu Perianu folosește abuziv Instituția Prefectului, pornind o adevărat campanie manipulatorie în scopul de a obține procente politice, pentru că, așa cum se știe, după ce au dovedit cât de incapabili sunt, argeșenii nici nu mai vor să audă de peneliști!

Să fie clar, ca să nu existe niciun dubiu: Nu avem nicio problemă cu niciun fel de control, atâta timp cât aceste controale sunt corecte iar concluziile sunt obiective și sunt transmise corect în spațiul public! Chiar noi am spus că avem toleranță zero pe zona medicală și pe cea socială, iar dacă cineva din subordinea noastră greșește, să plătească. Dar de aici și până la a transmite informații inexacte, alarmiste și cu tentă este cale lungă și neonorante pentru un prefect!

Ce nu înțelege acest personaj este că în acest fel destabilizează și Instituția Prefectului, dar și activitatea unor instituții vitale pentru siguranța medicală a cetățenilor.

Politica, dacă te interesează cu adevărat binele cetățeanului, se face cu fapte și construind, pentru că de dărâmat, pot dărâma toți proștii! Mai jos, găsiți și punctele de vedere la care am făcut referire din partea reprezentanților de la Spitalul Județean de Urgență Pitești

  • Conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești – CLICK AICI.
  • Alina Martau, medic primar medicină de urgență în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești – CLICK AICI.
  • Marcel Buzatu, șeful Secției de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești – CLICK AICI.

Distribuie articolul