Povestea mea​

Adrian Bughiu
Despre Adrian Dumitru Bughiu

Sunt Adrian Dumitru Bughiu, un politician născut în Argeș, dedicat serviciului public și dezvoltării comunității. Am petrecut o mare parte din viața mea lucrând în diferite domenii, iar aceste experiențe m-au ajutat să înțeleg nevoile și aspirațiile oamenilor din jurul meu. Am avut privilegiul de a lucra în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, unde am avut ocazia să sprijin și să promovez proiecte și activități care să ofere tinerilor oportunități de dezvoltare și împlinire personală. Am fost implicat în implementarea unui sistem informatic la nivel ministerial, care a contribuit la eficientizarea activităților și la simplificarea proceselor administrative.

Înainte de aceasta, am ocupat poziții de responsabilitate în cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Argeș, unde am avut șansa să colaborez cu organizații sportive și de tineret, atât la nivel intern, cât și internațional. Activitatea mea a inclus monitorizarea și asigurarea calității bazelor sportive și a centrelor de agrement, precum și supervizarea lucrărilor de investiții și reparații ale acestora.

În trecut, am avut ocazia să lucrez și în domeniul administrației publice, contribuind la buna funcționare a serviciilor de salubritate și coordonând activități precum controlul permanent pe teren și încheierea de contracte. Am fost, de asemenea, implicat în munca de secretariat în cadrul Parlamentului European și al Parlamentului României, unde am gestionat corespondența și am facilitat comunicarea între cetățeni și reprezentanții politici.

Aceste experiențe mi-au oferit o perspectivă amplă asupra nevoilor comunității și mi-au dezvoltat abilități importante, cum ar fi comunicarea eficientă, gestionarea proiectelor și relaționarea cu diverse entități.

Cu toate că aceste funcții m-au ajutat să înțeleg și să răspund nevoilor oamenilor, cred că cel mai important aspect al activității mele politice este angajamentul meu față de comunitate. Îmi doresc să contribui la îmbunătățirea calității vieții oamenilor din Argeș și să le ofer sprijinul necesar pentru a-și atinge obiectivele personale și comunitare.

Cu pasiune și determinare, sunt hotărât să lucrez alături de cetățeni, să ascult opiniile și sugestiile lor și să construiesc împreună un viitor mai bun pentru comunitatea noastră. Sunt dedicat dezvoltării comunității noastre și îmi propun să continui să contribui la progresul și bunăstarea locuitorilor din Argeș.

În 2017 am absolvit Cursul Politică externă și diplomație organizat de Institutul Diplomatic Român.

În 2018 am participat la cursul de pregătire profesională a înalților funcționari publici în domeniul managementului situațiilor de urgență, iar 2019, am primit atestat din partea Ministerul Afacerilor Interne pentru protecția informațiilor clasificate organizat de DGPI.
În perioada august – noiembrie 2015, am fost Secretar de Stat pe probleme de tineret în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, după care revine în poziția de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș până în 2018. În perioada aprilie 2018 – august 2020 am ocupat funcția de Subprefect la Instituția Prefectului – Județul Argeș.

În data de 4 mai 2020 am fost ales președinte al Comitetului de Masiv pentru Grupa de Munți Făgăraș din cadrul Agenției Naționale a Zonei Montane, funcție pentru care a primit un nou mandat în 2023. Din luna februarie 2023, am fost ales unul din cei nouă membri ai Consiliului Național al Muntelui, aflat în subordinea directă a premierului României.

Din iunie 2022 sunt membru al Adunării Eparhiale din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.
Din anul 2005 sunt licențiat în Administrație Publică în cadrul Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative, Universitatea din Pitești. Ulterior, am absolvit două programe de master. Primul, în anul 2007 – Managementul Strategic al Resurselor Umane, celălalt în anul 2015 – Performanță în Sport, ambele în cadrul Universității din Pitești. În 2023, am primit titlul de Doctor în domeniul Știința Sportului și Educației Fizice, în cadrul Universității din Pitești, Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică.

Biografie

Vicepreşedinte

Consiliul Judeţean Argeş

Subprefect

 Subprefect Instituția Prefectului – Județul Argeș

Director Executiv Adjunct

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş

Inspector

Inspector specialitate în Administraţia Publică SC Salubritate 2000 SA Piteşti