Am fost deosebit de bucuros să fiu prezent la Gala Laureaților Premiilor Muzicale Dinu Lipatti.

Dinu Lipatti

Am fost deosebit de bucuros să fiu prezent la Gala Laureaților Premiilor Muzicale Dinu Lipatti. Îi felicit pe toți cei aproape 80 de participanți. Sunt bucuros și că am reușit să dăm continuitate acestui Festival-Concurs ajuns, iată, la a IX-a ediție, dar și pentru faptul că Muzeului Județean Argeș i s-au alăturat și Teatrul Alexandru Davila Pitești, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești și Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, instituții de cultură finanțate de Consiliul Județean Argeș.

Cred că toți cei care au participat la acest concurs au fost entuziasmați nu doar de competiție în sine, ci și de faptul că au intrat în Casa Memorială Dinu Lipatti de la Fundățeanca, acolo unde Dinu Lipatti a copilărit. Sunt convins că cei despre care astăzi vorbim că sunt tinere talente vor confirma, pentru că deja avem astfel de exemple.

Îl felicit pe Cornel Popescu nu numai pentru organizarea acestui Festival, ci și pentru faptul că va extinde expoziția de fotografie de aici cu alte obiecte care au aparținut familiei Lipatti aflate la Muzeul Judeţean Argeş. Conacul de la Fundățeanca e un loc încărcat de istorie și cultură și e de datoria noastră să punem în valoare acest edificiu.

Galerie FOTO AICI.

Distribuie articolul