Recunoştinţă eternă pentru cel mai longeviv veteran de război al României: Constantin I. Năstase

veteran de război

Sunt convins că, atunci când pierdeți pe cineva care vă era apropiat sufletului, ați simțit că ați fi putut face mereu ceva mai mult pentru acea persoană, indiferent de vârsta la care a trecut la cele veșnice.

Acest sentiment l-am retrăit încă din momentul în care am aflat vestea despre profesorul Constantin I Năstase, dar și acum câteva ore, când am depus coroane de flori și i-am adus un ultim omagiu, însoțit fiind de deputatul Pavelescu Nicolae, viceprimarul Ciprian Turlea, consilierii județeni Ramona Niţoiu Şerban, Marilena Ionescu și Nicolae Tudose (care este și directorul Servicii Edilitare Pentru Comunitate Mioveni).

Generalul de Brigadă în Retragere, profesorul Constantin I Năstase, nu a fost doar cel mai longeviv veteran de război al României. A fost un adevărat model pentru întreaga comunitate din Mioveni și din Argeș. Un erou în cel mai profund sens.

A educat generații de elevi ai orașului Mioveni și a pus bazele Muzeului Cula Racovița, din aceeași dorință de a învăța tinerii și pentru a menține vie istoria în rândul oamenilor.

Astăzi, este de datoria noastră ca, de acum înainte, să îi menținem vie memoria lui Constantin I Năstase, un român demn, curajos, care și-a pus în pericol viața pentru România, luptând în cel de Al Doilea Război Mondial, participând la campania din Est de la început, din iunie 1941, și până la întoarcerea în țară, în anul 1944.

Dumnezeu să îl odihnească și să dea putere familiei să treacă peste aceste grele momente!

Glorie eroilor neamului!
Respect de-a pururi!

Distribuie articolul