Tabăra Națională de pregătire a unităților canine pentru căutarea în mediu natural

Până pe 2 noiembrie, la Baza Salvamont Argeș de la Cota 2000, are loc „Tabăra Națională de pregătire a unităților canine pentru căutarea în mediu natural”. Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a participat la deschiderea Taberei. De subliniat că această tabără de pregătire de vară este una obligatorie pentru menținerea brevetului câinilor salvatori.

„Ne bucurăm să fim, din nou, gazde pentru colegii Salvamont din țară. Așa cum am spus-o de fiecare dată, ne mândrim cu ceea ce se întâmplă în Argeș în Salvamont. Suntem exemplu de bună practică, iar lucrul acesta ne onorează și ne și obligă să menținem acest nivel. Activitatea de salvare cu ajutorul câinilor specializați este la cote foarte înalte, iar acest proiect care a plecat de la Argeș a fost îmbrățișat de aproape toate serviciile Salvamont din țară.

Acest exercițiu este unul foarte util, pentru că menține viu acest spirit al salvatorilor montani și, în același timp, pregătește noile generații de unități canine specializate în căutarea și salvarea victimelor” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

Distribuie articolul