Am participat cu mare bucurie la atelierul științific organizat la Centrul Universitar Pitești

Centrul Universitar Pitești

Am participat cu mare bucurie la atelierul științific organizat la Centrul Universitar Pitești în cadrul unui proiect care a reunit absolvenții din ultimii 20 de ani, dar și conducători de doctorate ai Școlii Doctorale Știința Sportului și Educației Fizice din Pitești.

Am fost onorat de prezența unor oameni aparte din zona academică precum Alin Mazăre, vicepreședintele Senatului Universității Naționale de Politehnica București, Tudor Petrescu, prorectorul Centrului Universitar Pitești, conducătorii de doctorate prof. univ. dr. Liliana Mihăilescu, prof. univ. dr. Ion Mihăilă, director Școala Doctorală, prof. univ. dr. Pierre de Hillerin, prof. univ. dr. Gheorghe Simion, prof. univ. dr. Vladimir Potop, prof. univ. dr. Luminița Georgescu, conf. univ. dr. Liviu Emanuel Mihăilescu, director departament EFS, conf. univ. dr. Mihai Ilie director CCPU.

Au fost prezenți absolvenți din toate colțurile țării și pot spune că Școala Doctorală de la Pitești este una de excepție, dovadă că mari campioni precum Simona Amânar a obținut titlul de doctor în sport tot aici.

Am fost prezent într-o dublă ipostază, și de absolvent al acestei Școli, și de reprezentant al Consiliului Județean Argeș, ca partener al proiectului. Eu am pornit acest demers nu atât dintr-o necesitate personală, cât dintr-una profesională, la momentul în care eram director executiv adjunct la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș. Culmea, la momentul în care am ajuns secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului activitatea la lucrarea de doctorat mi-a fost îngreunată. Am trecut și prin momente aparte, pentru că am avut onoarea să îmi încep studiile doctorale împreună cu un om extraordinar, domnul profesor Nicolae Mihăilescu, apreciat de toată lumea, de la care am avut multe de învățat, mai ales în contextul în care și domnia sa condusese Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș.

Din păcate, la un moment dat, a ales să ne vegheze de acolo, din Ceruri, astfel că a trebuit să îmi schimb conducătorul de doctorat. Știți cu toții cât de critic și de riguros este domnul prof. univ. dr. Pierre de Hillerin, așa că a trebuit să reiau lucrul la teza de doctorat. Așadar, a durat ceva până am devenit absolventul acestei Școli Doctorale, dar cred că am reușit o lucrare bună, asta și datorită sprijinului pe care l-am primit de la oamenii deosebiți de aici.

Altfel, la fel ca și până acum, Consiliul Județean Argeș va rămâne alături de Centrul Universitar Pitești pentru că Universitatea rămâne inima cetății!

PS: Vreau să menționez că Școala Doctorală Știința Sportului și Educației Fizice din Pitești a primit cea mai înaltă categorie la evaluarea din mediul academic făcută la nivel național.

Galerie FOTO AICI.

Distribuie articolul