Am fost onorat și emoționat să particip la un dublu eveniment găzduit de Universitatea din Pitești

Universitatea din Pitești

Am fost onorat și emoționat să particip la un dublu eveniment găzduit de Universitatea din Pitești: comemorarea a doi ani de la trecerea la cele veșnice a prof. dr. Șerban Constantin Valeca, fost ministru al Cercetării și senator de Argeș, și lansarea Asociației Naționale pentru Energie Nucleară – Școala Națională de Energie Nucleară în care se reunesc 12 universități de prestigiu, printre care și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, din care face parte Centrul Universitar Pitești.

Am transmis, din partea președintelui Ion Mînzînă un gând bun tuturor celor prezenți la acest eveniment. Am evocat cu toții personalitatea domnului Șerban Valeca, pe care l-am cunoscut și eu destul de bine, poate nu atât de mult din perspectiva activității domniei sale universitare și în domeniul cercetării, cât din perspectivă politică, administrativă și sportivă. Știu că domnia sa a avut o contribuție deosebită și în sport, fiind maestru în arte marțiale cu patru DAN în karate. Chiar recent, într-un interviu acordat la Muzeul Sportului Argeșean, am vorbit despre maestrul Șerban Valeca, pentru că are și acolo o vitrină cu obiecte care ne aduc aminte și de contribuția sa în domeniul sportiv.

Reiterez sprijinul și susținerea Consiliului Județean Argeș pentru activitatea Universității și parteneriatelor încheiate.

Galerie FOTO AICI.

Distribuie articolul