Argeșul a obținut în ultimii ani patru titluri onorifice de Tezaur Uman Viu.

Tezaur Uman Viu

Ne mândrim și îi prețuim pe cei care duc tradițiile mai departe, insuflând noilor generații adevăratele valori ale neamului românesc. Consiliul Judeţean Argeş, condus de președintele Ion Mînzînă, a fost mereu alături de creatorii și păstrătorii valorilor tradiționale argeșene. Este o mândrie pentru noi că Argeșul a obținut în ultimii ani patru titluri onorifice de Tezaur Uman Viu.

Primul argeșean care a obținut titlul de Tezaur Uman Viu a fost regretatul vătaf Petre Măsală de la Stolnici, care a plecat de curând dintre noi, lăsând în urmă o moștenire valoroasă – arta călușului autentic.

În anul 2022, a primit titlul de Tezaur Uman Viu Viorica Olivotto, cunoscuta și talentata țesătoare de la Nucșoara, care impresionează prin creațiile sale unice.

În anul 2023, Argeșul și-a îmbogățit lada de zestre cu încă două titluri de Tezaur Uman Viu, acordate în semn de recunoaștere a valorii inestimabile pe care meșterii noștri o aduc comunității prin păstrarea tradițiilor și prin promovarea meșteșugurilor populare. Este vorba de Marilena Iosifaru, cunoscută de cei mici ca bunica ce îi învață tainele cusutului și țesutului, și Tică Vasile – țiterașul Văii Vâlsanului.

Tezaurele Umane Vii sunt parte din identitatea noastră culturală, iar Consiliul Județean Argeș le-a conferit titlul de Ambasadori ai Argeșului la Gala Excelenței, ediția 2024.

Fiecare localitate din județul nostru se remarcă prin tradiții și obiceiuri specifice, iar Argeșul este binecuvântat prin oameni care, din pasiune și din iubirea pentru locurile în care s-au născut și au trăit o viață, duc cea mai nobila misiune, aceea de a le împărtăși copiilor și tinerilor valorile tradiționale argeșene.

Galerie FOTO AICI.

Distribuie articolul