Am lansat în premieră cardul turistic „Argeș turist card”, un bilet digital cu intrări multiple spre atracţiile turistice din judeţ

Argeș

Argeșul este un județ binecuvântat, cu munte, deal și câmpie, cu o istorie fascinantă, cu locuri unice și peisaje spectaculoase. Toate aceste comori ale Argeșului au fost permanent în atenția Consiliului Județean, condus de președintele Ion Mînzînă. În acest mandat, a fost o prioritate pentru noi să dezvoltăm și să promovăm turismul. Iar activitatea pe care am desfășurat-o în ultimii ani în acest domeniu a fost apreciată de Comitetul de Masiv pentru Grupa de Munți Făgăraș, care a decis ca Argeșul să dețină președinția acestui for pentru două mandate consecutive. Ne onorează acest lucru și avem responsabilitatea de a duce în continuare aceeași muncă susținută și pe viitor.

La propunerea Consiliului Județean Argeș, patru rute turistice au fost înscrise în lista rutelor cultural turistice ale Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Este vorba de:

  • „Valea Argeșului şi culoarul Rucăr – Bran”
  • „Valea Argeşului şi Transfăgărăşanul”
  • „Triunghiul Bisericilor Rupestre”
  • „Bisericile de lemn din județul Argeș”

În prezent, este în curs de aprobare și o rută gastronomică, prin care ne dorim să punem în valoare producătorii locali și să promovăm delicioasele noastre produse tradiționale.

Am lansat în premieră cardul turistic „Argeș turist card”, un bilet digital cu intrări multiple, care poate fi achiziționat online și care permite turiștilor vizitarea obiectivelor aflate în administrarea Consiliului Județean Argeș la tarife promoționale. Cardul turistic poate fi achiziționat de aici.

Din dorința de a face cunoscute obiectivele turistice, de a le promova cât mai mult și de a atrage turiști în județul nostru, am demarat un proiect în colaborare cu administratorii Argeș Ghid App. Astfel, turiștii care vor să descopere județul Argeș vor putea găsi informații și destinații în aplicația pentru telefon Arges Ghid App. Aplicația Arges Ghid prezintă informații despre atracțiile turistice, sugestii de petrecere a timpului liber, recomadări de rute și trasee turistice, unități de cazare, facilități gastronomice, posibilități de agrement, agenda evenimentelor cultural-artistice, dar și informații de interes public privind activitatea Consiliului Județean Argeș și a altor instituții publice.

Aplicația poate fi descărcată de aici: Google Play sau App Store.

Cei interesați să viziteze județul nostru găsesc informații despre atracțiile turistice și pe site-ul Consiliului Județean Argeș, unde am creat o secțiune specială destinată informării și promovării turistice – Info Turism.

Vă așteptăm în Argeș să vă bucurați de natură, să explorați locuri încărcate de istorie și spiritualitate și să descoperiți prietenia și ospitalitatea argeșenilor noștri!

Galerie FOTO AICI.

Distribuie articolul