Astăzi am sărbătorit un mare român: veteranul de război Dumitru Din

Dumitru Din

O viață de om… Pentru mine a fost aproape copleșitoare întâlnirea de astăzi. Nu pentru că ar fi fost prima, ci pur și simplu pentru că acest om mi-a arătat că trăiește viața la fel de intens și la fel de românește și la 105 ani! Împreună cu senatorul Cristina Mariana Stocheci , cu primarul Ion Baicea și vicele Dani Stancu , colegi consilieri județeni și locali, i-am făcut o surpriză unui erou în viață – veteranul de război maior în retragere Dumitru Din.

L-am găsit în mijlocul familiei. L-am îmbrățișat cu mult respect. Vă imaginați să pleci voluntar la război, la numai 18 ani? Vă imaginați să lupți pentru Basarabia, să lupți la Odessa, acolo unde s-au dat bătălii crâncene? De altfel, a scăpat de acolo rănit!

Dumitru Din a trăit ceea ce noi doar cu mintea încercăm să cuprindem. Cel mai mult apreciez la acest om faptul că vorbește mereu despre România și despre români la superlativ. Pentru Domnia Sa, este aproape o credință trăirea de a fi român. Și tocmai de aceea îl iubesc și sunt de fiecare dată impresionat în preajma sa, pentru că nu prea mai găsești astfel de oameni valoroși care au făcut istorie! Am fost mândru să văd că are fularul tricolor pe care i l-am oferit acum doi ani de 1 Decembrie!

Am onoarea, domnule Dumitru Din!

La mulți ani!

Galerie FOTO AICI.

Distribuie articolul