Am participat la o întâlnire de lucru extrem de eficientă a PSD Diaspora.

PSD Diaspora

Am participat, în acest weekend, la sediul central al Partidului Social Democrat din București, la o întâlnire de lucru extrem de eficientă a PSD Diaspora. Ședința a fost prezidată de ministrul secretar de stat al Departamentului Românilor de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu, președinte al structurii PSD Diaspora.

A fost o reuniune aplicată, în care au fost abordate, împreună cu reprezentanții din județe pentru PSD Diaspora, coordonatele campaniei pentru alegerile europarlamentare, precum și o serie de posibile strategii de implicare și sprijinire a comunităților românești care trăiesc peste hotare.

M-am bucurat, cu această ocazie, să îl revăd și pe Ciocan Iurie, președintele PSD România din Republica Moldova.

Partidul Social Democrat a demonstrat, de-a lungul timpului, că este efectiv alături de diaspora. Inclusiv săptămâna trecută, premierul Marcel Ciolacu a anunțat o serie de măsuri guvernamentale pentru a veni în sprijinul românilor care lucrează în Italia, grație colaborării cu Executivul din Peninsulă.

Eu sunt convins că trebuie să existe un dialog real cu diaspora și cred cu adevărat că, indiferent dacă trăim în țară sau în străinătate, fiecare român poate contribui la dezvoltarea României, tot așa cum și statul nostru are obligația de a-i ajuta și de a-i sprijini pe românii din afară. Tocmai de aceea, în perioada următoare, vor fi organizate și mai multe deplasări în centre unde comunitățile de români sunt reprezentantive din țările europene și nu numai.

Galerie FOTO AICI.

Distribuie articolul