Piteștiul găzduiește Reuniunea Biroului Asociației Internaționale a Regiunilor Francofone

Reuniunea Biroului Asociației Internaționale a Regiunilor Francofone

Pentru câteva zile, Piteștiul găzduiește Reuniunea Biroului Asociației Internaționale a Regiunilor Francofone, acolo unde Consiliul Judeţean Argeş asigură vicepreședinția pe probleme de tineret.

Argeșul este un județ puternic fracofon, atât din punct de vedere economic, cât și cultural și istoric. Prezența noastră în cadrul AIRF încă din 2003 demonstrează interesul nostru pentru dezvoltarea și promovarea valorilor francofone, în spiritul respectului, diversității culturale cât și păstrarea tradițiilor care îmbracă fiecare regiune într-o alură unică.

Prezența uzinei Dacia Renault în Argeș, dar și numeroasele noastre experiențe în parteneriatele cu regiunile franceze, cel mai elocvent exemplu fiind cel cu departamentul Savoia demonstrează beneficiile reciproce ale legăturilor francofone.

După întâlnirea din județul nostru, UNCJR, Consiliul Județean Argeș și AIRF susțin extinderea Asociaţiei, și s-a decis ca și alte județe din România să fie invitate să adere la AIRF. În cadrul activităților vor avea loc loc întâlniri cu reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș și autorități locale din județul Argeș, dar și vizite la Uzina Dacia – Renault din Mioveni, Curtea de Argeș – barajul Vidraru, Muzeul Județean Argeș și Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti.

La această întâlnire participă aproximativ 35 membri ai AIRF, reprezentanți ai autorităților locale și centrale, reprezentanți ai județelor Vâlcea și Gorj, directorul general adjunct al Uniunii Consiliilor Județene din România, Sirma Caraman, reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș.

Declaraţie VIDEO AICI.

Distribuie articolul