Proiect unicat în România la Mălureni, judeţul Argeş

Mălureni

La Mălureni, în județul Argeș, se desfășoară, de 15 ani, un proiect unicat în România. Un experiment care amestecă pământul, la propriu, și tot ceea ce ne oferă Pământul, drept materiale de construcție pentru așezăminte care tind spre cer, pentru că scopul lor este nu doar de a fi funcționale, ci și de a corela Omul cu Universul – Şcoala de la Buneşti.

Poate sună puțin filozofic dar, ceea ce au reușit să creeze pe o parte din moșia boierilor Bunescu arhitectul Ana-Maria Goilav, conferențiar universitar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, și istoricul Petre Guran, cercetător al istoriei Bizanțului la Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române este extrem de interesant și de palpabil. Practic, Şcoala de la Buneşti este un șantier experimental în care studenții descoperă aspectele practice ale arhitecturii.

Puteți vedea aici partea a doua a reportajului, cu explicațiile profesorului Petre Guran, dar și cu o prezentare din partea studenților care sunt acum în practică și ne arată o nouă modalitate de construcție, durabilă și ecologică.

Întregul reportaj îl găsiți pe contul meu personal de YouTube.

Distribuie articolul