Dezbatere despre creșterea nivelului de interes în privința carierei și pregătirii în domeniul nuclear.

Am avut onoarea de a participa la o masă rotundă găzduită de Universitatea din Pitesti. Dezbaterile au vizat creșterea nivelului de interes în privința carierei și pregătirii în domeniul nuclear. A fost un eveniment de marcă, la cel mai înalt nivel, cu participarea E.S William Magwood – Directorul General al Agenţiei Nucleare Europene, Aleshia Duncan – secretarul adjunct pentru Politică şi Cooperare în domeniul Energiei Nucleare din cadrul Departamentului de Energie al SUA, specialiști de la ICN și FCN Mioveni, inspectorul general școlar Dumitru Tudosoiu primarul Ion Georgescu primarul Ion Gîrleanu din Bogați, comună unde l-am cunoscut prima dată pe Sir William Magwood, când a devenit Cetățean de Onoare al localității.

Subiectul discuțiilor este extrem de actual, acela al asigurării nu doar al infrastructurii, ci și al specialiștilor din domeniul nuclear, pentru că energia nucleară ar putea deveni o soluție eficientă, sigură și ecologică de producere a energiei electrice.

Am reținut faptul că prin proiectele din acest domeniu, inclusiv reactorul modular de generație IV ALFRED, produs la ICN Mioveni, vor fi generate, în următorii 10 ani, peste 2500 de noi locuri de muncă. Peste 600 numai în Argeș! Și toate pentru specialiști!

Directorul General al Agenţiei Nucleare Europene, E.S William Magwood, a subliniat că România are un potențial deosebit în domeniul nuclear, jucând chiar rol de pionierat în privința noilor tehnologii. Secretarul adjunct pentru Politică şi Cooperare în domeniul Energiei Nucleare din cadrul Departamentului de Energie al SUA, Aleshia Duncan, a afirmat că România este văzută de către guvernul SUA drept un partener strategic în domeniul energiei nucleare, catalogând țara noastră drept unul dintre liderii la nivel mondial și cea mai importantă țară din Europa în privința specialiștilor în domeniu.

Din fericire, Universitatea din Pitesti este una din cele șase universități din țară care oferă tinerilor șansa de a deveni specialiști în acest domeniu de înaltă performanță!

Distribuie articolul